Snickersis

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du:
Bunn: ♦2,5 dl kremfløte ♦1 dl iskald vikingmelk, usøtet ♦1 ts vaniljesukker ♦Evt litt vaniljeekstrakt for sterkere vaniljesmak
Karamell: ♦1 stor ss agavesirup ♦3 dl vikingmelk, usøtet ♦40 gr sukring gold
Topping: ♦300 gr mørk sjokolade ♦Et par never peanøtter

Dette gjør du:
Kle en form på ca 15  x  20 cm med plastfolie. Så pisker du sammen ingrediensene til bunnen til det blir ganske fluffy. (Kan ta oppmot 10-12 minutter. Bruk helst miksmaster eller kjøkkenmaskin her.)
Så heller du røra oppi forma, og setter i fryseren i noen timer.

Kok opp ingrediensene til karamellen i en kjele, og la det stå og småkoke i 10 minutter. Så skal det avkjøles, og stå kaldt noen timer dette også.

Når du skal lage toppingen, smelter du sjokoladen i vannbad, og lar dette kjøle seg ned litt.

Når du skal «fullføre» iskaken, gjør du følgende:
-Sørg for at isen (bunnen) er blitt til nettopp is!
-Hell så den kalde karamellen over, og sett forma i fryseren noen timer slik at denne fryser også.
-Så helt til slutt drysser du peanøtter over, og legger et lag med sjokolade på toppen.
-Skal dette igjen fryses ned.

Tips: Lag bunnen og karamellen kvelden før, hell over karamellen morgen etter, og sett i fryseren igjen. Et par timer før det skal serveres, legger du på toppingen, og setter rett i fryseren igjen.

Serveres asap etter den er tatt opp av fryseren, for dette smelter fort!

-En del jobb, men fy søren så godt!

♥Velbekomme♥