Gelé & vaniljesaus, helt sukkerfritt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du:
Gelé:
♦15-18 ts gelatinpulver ♦4 dl fun light (her brukt wild berries) ♦16 dl vann
Vaniljesaus:
♦6 dl kremfløte (Laktosefri, for de som trenger det) ♦2 dl vann ♦2 vaniljestenger ♦9 eggeplommer ♦1 dl sukrin

Geleen er så lett å lage!

Eneste du trenger å gjøre er å koke opp 2 dl vann, og deretter røre inn gelatinpulveret. Etter at du har rørt inn pulveret godt, heller du i resten av vannet og Fun Light. Så heller du dette videre over i en bolle og setter det kaldt noen timer.

Vaniljesausen:
(NB: Er du ikke så glad i sukrin-smak, så holder det med 3-4 spiseskjeer!)

Her skal du koke opp vann, sukrin, fløte og frøene fra vaniljestanga. Putt gjerne også i resten av stanga når du skal koke opp for å få en ekstra god vanilje-smak, men husk å fjerne det etterpå! La dette koke i 5-6 minutter.
(Lurt å røre i sausen underveis!)

 Når dette har kokt i hvertfall 5 minutter, setter du kjelen til side, og begynner å skille eggene. Når kjelen har stått og hvilt i 10-15 minutter, heller du i eggeplommene og visper godt! Så skal dette varmes opp. Rett før det begynner å koke, trekker du kjelen av plata igjen. Det skal altså IKKE koke igjen!

Nå skal sausen inn i kjøleskapet for å tykne og avkjøles, men først er det lurt å sile sausen for evt klumper.  Når sausen er blitt tykk og kald, er den klar for servering!

-Velbekomme!