Ørretfilet med lun grønnkålsalat og avokadokrem

ørret

Dette trenger du:
-4 små porsjoner

Til salaten: 1 pakke grønnkål ♦Et halvt glass fetaost ♦En dæsj olje til steking av grønnkålen og søtpoteten ♦En halv rødløk ♦1 medium søtpotet ♦Havsalt ♦Pepper
Til fisken: 4 ørretfileter ♦Havsalt ♦Pepper ♦Hvitløkspulver ♦En dæsj melange til steking av fisken
Til avokadokremen: 2 avokadoer ♦2 ts finhakket rødløk ♦En dæsj rømme (laktosefri for de som trenger det) ♦En halv ts sukker ♦Havsalt ♦Pepper ♦Hvitløkspulver

Dette gjør du:

Vask, skrell og kutt søtpoteten i terninger. La den bakes i ovnen sammen med litt olje og krydder, i en ildfast form midt i ovnen. Ca 20 minutter på 175 grader.

Riv opp grønnkålen og kast stilkene. Stek den på lav varme sammen med litt olje. Kutt rødløken i strimler og stek sammen med grønnkålen. Skal stekes til alt er mykt og mørt.

Fisken skal krydres og stekes i litt smør til den er NESTEN klar. (Den blir ferdig ved å stå og hvile etter steking).

Avokadokremen lager du ved å kutte og deretter blande alle ingrediensene med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og hvitløkspulver.

Helt til slutt blander du alle ingrediensene til salaten, legger fisken oppå, og topper med avokadokrem!

Velbekomme!

(PS: et lite tips nå i grillsesongen er å steke fisken på grillen, i folie sammen med litt smør!)