Idas Lchf- Sjokoladekake

13043554_229304207459324_6092308440279898822_n

Dette trenger du:

Bunnen: 100 gr mandelmel (kan kverne selv) ♦100 gr smeltet smør (Laktosefri, for de som trenger det) ♦120 gr sukrin ♦45 gr raw kakao ♦4 Steviosa dråper (her: skogsbærsmak) ♦3 store egg ♦2 ts fiberhusk ♦2 ts bakepulver ♦Frøene fra 1 vaniljestang ♦1 dl helmelk (Laktosefri, for de som trenger det) ♦2 ss fløte (Laktosefri, for de som trenger det)  ♦En stor neve finhakkede hasselnøtter
Glasur: Resten av 3 desiliters-dunken med fløte, som er igjen etter laging av bunnen ♦4 ss sukrinmelis ♦1 pose Freia lett sjokoladedrikk (Laktosefri «kakaopose» for de som trenger det)

Dette gjør du:

-Bunnen

Sett ovnen på 180 grader.
Bland sammen alt det tørre med unntak av sukrin og frøene fra vaniljestangen.
Deretter blander du sammen egg, sukrin og frøene fra vaniljestangen til en eggedosis. (Sliter du med å få løs frøene, så er det bare å dele stanga på langs, og dytte frøene ut med en skje.) Deretter blander du sammen eggedosisen og blandingen med mandelmel. Deretter heller du sakte oppi det smeltede smøret, melken og fløte, under omrøring.

Så heller du dette oppi en smurt springform, og steker i ca en halvtime midt i ovnen.

-Glasuren
Når kaken er avkjølt, lager du glasuren.
Pisk sammen fløte og sukrinmelis til en tykk krem, og tilsett deretter kakaoen og visp litt til.
Deretter fordeler du den over kaken, og lager mønstre i glasuren med en gaffel.

-Velbekomme!