Pizza med grov bunn

Dette trenger du:
(1 langpanne-pizza)

♦5 dl sammalt hvetemel, finmalt ♦1 dl havregryn ♦2 dl siktet hvetemel ♦3 dl ekstra lett melk (laktosefri for de som trenger det) ♦1 klype salt ♦3 ss sukker ♦1 ss matolje ♦1 stk fersk gjær
+
Valgfri topping: Vi brukte pizzasaus, kyllingkjøttdeig krydret med salt og pepper, champignon&løk surret i stekepanna, ost og paprika

Dette gjør du:

Bland alt det tørre. Varm opp melka i en kjele til den er ca 38 grader, så smuldrer du opp gjæren og rører inn. Rør også inn akasiehonningen og oljen her. Så blander du sammen det tørre og det våte. NB: Bland godt. Sett til heving i 45-60 minutter til deigen er dobbel størrelse. Så klemmer du ut deigen i en bakepapirkledd stekepanne, og smører pizzasaus over.

Sett ovnen på ca 220 grader. midt i ovnen. Stekes i 20-30 minutter.
(Dette avhenger blant annet av hvor mye fyll du har på.)

Eks på topping: finhakk noen champignoner og en halv løk, og stek litt i stekepanna. Stek også opp kyllingkjøttdeig sammen med salt og pepper. Riv ønsket mengde ost, og finhakk paprika. Her liker vi å ha på kjøttdeig, løk og sopp i bunn. Ost over og paprika på toppen. Nammis!

Prøvd ruccola til pizza, btw?
Nammis, det også 😀

-Velbekomme ♥