Litt sunnere fastelavnsboller

Dette trenger du:
(8 boller)

Bollene:
♦5 dl sammalt hvetemel, finmalt  ♦3 dl siktet hvetemel ♦3 dl ekstra lett melk (Laktosefri, for de som trenger det)  ♦1 klype salt ♦4-5 ss akasiehonning ♦1 ss matolje ♦0,5 stk fersk gjær ♦2 ts vaniljesukker ♦1 ts kardemomme ♦1 ss sukrin gold

Fyll:
♦3 dl kremfløte (Laktosefri, for de som trenger det)  ♦1-2 ss sukrin melis ♦Sukkerfritt syltetøy

Dette gjør du:

Bland alt det tørre. Varm opp melka i en kjele til den er ca 38 grader, så smuldrer du opp gjæren og rører inn. Rør også inn akasiehonningen og oljen her. Så blander du sammen det tørre og det våte, og elter i ca 5 minutter. Sett til heving i 45-60 minutter til deigen er dobbel størrelse. Så triller du boller og legger de på bakepapirkledd stekebrett.
Sett ovnen på 200 grader, mens bollene etterhever i ca et kvarter, før du setter brettet inn midt i ovnen. Stekes i 10-15 minutter.

Kremen lages ved å piske kremfløte og sukrin melis.

Avkjøles bittelitt før du legger på krem og syltetøy. 

-Velbekomme ♥

Ønsker du enda sunnere fastelavnsboller, har jeg en oppskrift her også!