Hjemmelaget fiskegrateng

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du:
1 stor form
♦4 ørret- eller laksefileter. Frossen type Coop, brukte vi. Her kan man også kjøre på med 50/50 av rød og hvit fisk ♦Ca 100 g tørr fullkornsmakaroni ♦4 terninger fiskebuljong  ♦500- 600 gram hjemmelaget potetmos (med laktosefri melk for de som trenger det). Vi jukset og brukte «Hoff  frossen mandelpotetstappe» ♦6 egg ♦Litt salt og en stor dæsj med pepper ♦1,5 dl ekstra lett melk (laktosefri for de som trenger det) ♦3-4 dl sammalt hvetemel finmalt ♦3 ss kokosolje i fast form

Glutenfri versjon: glutenfri strøkavring som topping, glutenfri fiskebuljong og glutenfri makaroni.

Dette gjør du:

Lag potetmosen som anvist på posen, eller slik du ønsker å lage den om du vil ha 100% hjemmelaget.
Hjemmelaget potetmos finner du oppskrift på her
PS: IKKE gå for pulver-potetmos her a!
-Ødelegger hele retten!

Så deler du fisken i terninger, og koker sammen med litt fiskebuljong til fisken er nesten klar. (Den blir klar i ovnen etterpå). Kok også opp makaronien.
Når alt er klart legger du potetmosen i bunn, makaronien oppå og til slutt fiskebitene, før du heller over en blanding av egg, melk, salt og pepper.

Helt til slutt skal «toppingen» på, og den lages ved å smuldre sammen melet og kokosoljen med fingrene.
Stekes midt i ovnen i ca 3 kvarter, på i overkant av 200 grader.

La den stå og hvile i typ 10 minutter, før du serverer med valgfrie grønnsaker som tilbehør!

Denne tipper jeg hele familien vil like!
♥Velbekomme♥