SPÅRTI-damenes tomatsuppe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi hadde kursdag hjemme hos meg på Setskog i dag, hvor utfordringen var at jeg med vilje ikke hadde forberedt hva vi skulle lage, slik at vi da skulle lage tomatsuppe ut i fra hva vi hadde tilgjengelig av råvarer i kjøleskapet mitt. Resultatet ble en spicy og god suppe, så et lite tips er å servere med rømme for å nøytralisere litt, eller å ikke ha med chilifrøene i suppa.
-Sånn hvis dere er like pinglete for sterk mat som undertegnede 😉

Dette trenger du:
-Til en stooor kasserolle med suppe (15-20 porsjoner)
♦4 chili ♦6 fedd hvitløk ♦1 gul løk ♦2 ss fersk finhakket ingefær ♦5 snackgulrøtter ♦4 grønnsaksbuljongterninger ♦16 godt modne tomater ♦1400 gr hermetiske hakkede tomater ♦2,5 liter vann ♦ca 2 ss smør til steking ♦150-200 gr sweet chili saus ♦6 små avokadoer ♦Ønsket antall kokte egg som tilbehør ♦Rømme hvis man ønsker en mildere og kremet smak (laktosefri for de som trenger det).

Glutenfri versjon: velg glutenfri buljong

Dette gjør du:
Kok opp vann med buljongterninger og små skiver med gulrøtter. Finhakk og deretter fres chili, hvitløk, løk, ingefær og tomater i panne med smør. Når løken er blank og tomatene er møre, blander man inn hermetiske tomater , og lar dette putre i panna en liten stund. Så heller man dette oppi kjelen med vann. Når gulrøttene har blitt møre, skal hele blandinga mikses med stavmikser. Skru av varmen og tilsett avokadobiter, i tillegg til sweet chili-saus, og igjen skal man mikse med stavmikser.
Når suppen er blandet kjempe-godt, serveres den gjerne med rømme, kokte egg og en grønn «busk» på toppen. Her brukt kruspersille, faktisk!